Χταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Lenten
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο
- 1 χταπόδι φρέσκο
- 3 κ.σούπας μέλι
- 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 2 φύλλα δάφνης
- Πιπέρι σε κόκκους
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
7135652
7068197
7068814
Load 2 more products
Start cooking
Βάζετε το χταπόδι που έχετε πλύνει και καθαρίσει σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με ένα φύλλο δάφνης και 2-3 κόκκους πιπέρι, χωρίς καθόλου νερό (συμπληρώστε μόνο αν χρειαστεί). Σκεπάζετε και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά, έτσι ώστε το χταπόδι να βγάλει τα δικά του υγρά. Ετοιμάζετε τρία μεγάλα τριπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζετε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας το χταπόδι, σκορπάτε 4-5 σκελίδες ακαθάριστο σκόρδο, μια κουταλιά μέλι, δυο κουταλιές μπαλσάμικο, μια κουταλιά από το ζωμό που έβγαλε το χταπόδι στο τηγάνι, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τη λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά φάκελα. Τα δένετε με ένα σπάγγο κουζίνας και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
7135652
7068197
7068814
Load 2 more products