PT1H30M6 Peoplehttps://d3hz4baxchepgp.cloudfront.net/medias/sys_master/h07/heb/9071432564766.jpg?buildNumber=4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου4 κουτ. σούπας ούζο1 φλ. ελαιόλαδο (για το χταπόδι) + 1 1/2 φλ. (για τη σκορδαλιά) + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο1 κουτ. σούπας καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα2 φλ. αμύγδαλα (για τη σκορδαλιά)1 kg χταπόδι1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη σκορδαλιά)5 σκελίδες σκόρδο (για τη σκορδαλιά)3 φέτες πορτοκάλιφρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σκορδαλιά)1 φλ. νερό (για τη σκορδαλιά)2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες (για τη σκορδαλιά)1 φλ. ξίδι λευκό ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά) + λίγο έξτρα για το σερβίρισμαφρέσκος μάραθος + δυόσμος (πάνω από τη σκορδαλιά)ξύσμα από λάιμ ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά)