Recipe Search ResultsΧυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες
Ab logo
  • Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες

Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεσαίου μεγέθους
  • 50 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γ. τσίλι
  • 4 ντομάτες μεγάλες, σε κυβάκια
  • 500 g. χυλοπίτες
  • 200 g. μυζήθρα ξερή, σε φλοίδες
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. • Σε μια κατσαρόλα και σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες για 5’. Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε με νερό βρύσης και τις στραγγίζουμε καλά. • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι. • Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα και το αλείφουμε με το μείγμα αυγών. • Τσαλακώνουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτάμε στο μπολ με το μείγμα αβγών να βραχεί καλά και το απλώνουμε μέσα στο πυρέξ, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο. Κάνουμε το ίδιο και με το τρίτο φύλλο. • Απλώνουμε τις χυλοπίτες πάνω στα φύλλα και καλύπτουμε με τα τυριά. • Τσαλακώνουμε το τέταρτο και το πέμπτο φύλλο, το βουτάμε κι αυτό στο μπολ με το μείγμα αβγών και το απλώνουμε πάνω στις χυλοπίτες. Σκεπάζουμε με το έκτο φύλλο και αλείφουμε με το μείγμα αβγών. • Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα και περιχύνουμε με όσο μείγμα αβγών έχει περισσέψει. Αφήνουμε το μπουρέκι να σταθεί για 10 λεπτά. • Ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου για περίπου 20-30’, μέχρι να ροδίσει.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses
  • Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες