Recipe Search ResultsCrème chocolat με πορτοκάλι και cointreau
Ab logo
  • Crème chocolat με πορτοκάλι και cointreau

Crème chocolat με πορτοκάλι και cointreau

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

1 of 5
Classic
Romantic Meal
Desserts
Crème chocolat με πορτοκάλι και cointreau

Ingredients for 6 People

6 People
  • 250 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 70 γραμ. γάλα πλήρες
  • 6 κρόκος αυγού
  • 60 γρ. cointreau
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • κακάο για πασπάλισμα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε πάνω από αυτή την κρέμα γάλακτος και το γάλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει μέχρι το σημείο βρασμού. Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους αρκετά καλά και τους ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και το cointreau με το πορτοκάλι. Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε στο μπεν-μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-1700C για 10-12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, στο κέντρο η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κακάο. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Dessert
All seasons
Desserts
  • Crème chocolat με πορτοκάλι και cointreau

Shop this recipe

Essential ingredients