Recipe Search ResultsΔίχρωμο cheesecake σοκολάτα-φιστίκι
Ab logo
  • Δίχρωμο cheesecake σοκολάτα-φιστίκι

Δίχρωμο cheesecake σοκολάτα-φιστίκι

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Christmas
Desserts
Δίχρωμο cheesecake σοκολάτα-φιστίκι

Ingredients for 8 People

8 People
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα από κέλυφος και αποφλοιωμένο
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας, γεμιστά
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
  • 1 κ.γ. βανίλια, σε υγρή μορφή
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Start cooking

• Πάστα φιστικιού: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φιστίκια και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σταδιακά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χτυπώντας, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία πάστα. • Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα (ή τσέρκι), διαμέτρου 20 - 22 εκ., πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. • Κρέμα: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με τα 60 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε σαντιγί, την οποία μεταφέρουμε σε μπολ. • Χωρίς να καθαρίσουμε τον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε εκεί και χτυπάμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύουμε με σπάτουλα. • Μοιράζουμε την κρέμα σε δύο μπολ και στο ένα προσθέτουμε την πάστα φιστικιού, ανακατεύοντας. • Συναρμολόγηση: Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε εκεί την κρέμα φιστικιού, ισιώνοντας την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα λευκής σοκολάτας, ισιώνουμε την επιφάνεια και την καλύπτουμε εφαρμόζοντας επάνω της διάφανη μεμβράνη. • Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Το ξεφορμάρουμε, σκορπίζουμε από πάνω τα φιστίκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Dessert
All seasons
Desserts
  • Δίχρωμο cheesecake σοκολάτα-φιστίκι