Δροσάτο, με γιαούρτι, αγγούρι και μυρωδικά, σαν τζατζίκι (για κεφτεδάκια και λαχανικά τεμπούρα)
by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Other
Sauce

Ingredients for 8 People
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 2 φλ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος)
- 1 φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Start cooking
1. Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά καρεδάκια, τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30’
2. Τα ξεπλένουμε με νερό και τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
3. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο (ή δυόσμο), το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
4. Σερβίρουμε το ντιπ κρύο (διατηρείται στο ψυγείο έως 48 ώρες).
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Dinner
All seasons
Sauce