Recipe Search ResultsΕκμέκ σοκολάτας γάλακτος με τσουρέκι και κάστανο
Ab logo
  • Εκμέκ σοκολάτας γάλακτος με τσουρέκι και κάστανο

Εκμέκ σοκολάτας γάλακτος με τσουρέκι και κάστανο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas,New Year's Day
Desserts
Εκμέκ σοκολάτας γάλακτος με τσουρέκι και κάστανο

Ingredients for 8 People

8 People
  • 100 γρ. μαρμελάδα κάστανο (Για τη μους σοκολάτας)
  • φλούδα από 1 λεμόνι (Για τη μους σοκολάτας)
  • 8 φέτες τσουρεκιού, πάχους 2 εκ.
  • 8 κάστανα γλασέ
  • κακάο, σε σκόνη
  • φυλλαράκι δυόσμου
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος (Για τη μους σοκολάτας)
  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (Για τη μους σοκολάτας)
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη μους σοκολάτας)
  • 4 κόκκους μαστίχας, σπασμένους στο γουδί με λίγη λεπτή ζάχαρη (Για τη σαντιγί)
  • 300 γρ. ζάχαρη (Για τη μους σοκολάτας)
  • 300 γρ. νερό (Για τη μους σοκολάτας)
  • 1 δόση βανιλίνη (Για τη μους σοκολάτας)
  • 2 ξύλο κανέλας (Για τη μους σοκολάτας)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα από το ψυγείο (Για τη σαντιγί)
  • 1 στικ βανίλιας (Για τη σαντιγί)
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη (Για τη σαντιγί)
  • 1 κ.γ. κανέλα (Για τη σαντιγί)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • Start cooking

    - Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη μους. Κό-βουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε 500 γρ. κρέμας γάλακτος μαζί με την κανέλα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
    - Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα ώστε να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια γυαλιστερή γκανάς.
    - Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα
    γάλακτος και τη μαρμελάδα κάστανο.
    Ομογενοποιούμε χτυπώντας με ραβδομπλέντερ.
    - Βάζουμε τη μους στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα τη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει και να στέκεται. Προσέ-χουμε να μην τη χτυπήσουμε πολύ, γιατί κόβει εύκολα.
    - Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και στη συνέχεια σουρώνουμε σε ένα μπολ.
    - Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο ζεστό σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα, και στρώνουμε καλά τον πάτο από ένα μεσαίο ταψάκι ή 8 γυάλινα μπολ.
    - Κόβουμε τα κάστανα σε κυβάκια με ένα μαχαίρι και τα σκορπίζουμε πάνω από το τσουρέκι. Το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Το βγάζουμε από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω τη μους σοκολάτας, ισιώνοντάς την με παλέτα ζαχαροπλαστικής.
    - Χτυπάμε τα υλικά της σαντιγί με το σύρμα του μίξερ (που πρέπει να είναι κρύο), σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι η σαντιγί να στέκεται. Δεν παραχτυπάμε γιατί το μείγμα κόβει εύκολα. Διακοσμούμε το γλυκό με τη σαντιγί και κομμάτια κάστανου. Με ένα σουρωτήρι πουδράρουμε λίγο κακάο και τελειώνουμε με ένα φυλλαράκι δυόσμου.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Christmas,New Year's Day
    Dessert
    Autumn,Winter
    Desserts
    • Εκμέκ σοκολάτας γάλακτος με τσουρέκι και κάστανο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499