Recipe Search ResultsΕλιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι
Ab logo
  • Ελιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι

Ελιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Everyday recipe,Nights with friends,Party,Picnic,Lenten,Mother's Day
Pizza/pie
Ελιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι

Ingredients for 16 People

16 People
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1/5 κ. γ. καυτερή πάπρικα
  • 1/2 ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2/3 φλ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 κ. γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο (Για τη σάλτσα)
  • 40 ml ούζο (Για τη σάλτσα)
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό (Για τη σάλτσα)

Start cooking

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, να μελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τις ελιές και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφρατεύουμε με τα χέρια μας το φύλλο κανταϊφι και το χωρίζουμε σε 16 μέρη. Απλώνουμε το κάθε ένα, σε λωρίδες περίπου 16 x 4 εκ. και τα γεμίζουμε με 1 κοφτή κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολάκια, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο 180° C  και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
Τακτοποιούμε τα ελιοπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ραντίζουμε με λίγο νερό (2-3 κ.σ.). Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα, βράζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
Σερβίρουμε τα πιτάκια με τη συνοδεία της σάλτσας.

 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Everyday recipe,Nights with friends,Party,Picnic,Lenten,Mother's Day
Snack,Lunch,Dinner
All seasons
Pizza/pie
  • Ελιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι