facebook-pixel
Recipe Search ResultsΕλληνική μακαρονοσαλάτα
Ab logo
  • Ελληνική μακαρονοσαλάτα
Ελληνική μακαρονοσαλάτα

Ελληνική μακαρονοσαλάτα

by MISKO
Ελληνική μακαρονοσαλάτα
Easy
1'- 30'
3/5
Low

Ingredients forPeople

2 servings
  • 4 ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 8 ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
  • 4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 6 κριθαρένια παξιμάδια σπασμένα
  • 200 g ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 500 g Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
  • 4 ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 8 ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
  • 4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 6 κριθαρένια παξιμάδια σπασμένα
  • 200 g ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 500 g Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO

Start cooking

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σε μπολ τρίβουμε τις τομάτες με χονδρό τρίφτη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τις ελιές, τα φυλλαράκια ρίγανης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 6 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα σπασμένα παξιμάδια και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως με θρυμματισμένη ξινομυζήθρα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω, σε κάθε πιάτο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses