Recipe Search ResultsΕξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά
Ab logo
  • Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά

Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος σπάλα (χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρές μπουκιές)
  • 2 κουταλάκια γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (για το φύλλο)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1,3 φλιτζάνια τσαγιού κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αρακά
  • 1/4 κιλό αγκινάρες βρασμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1,5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Βούτυρο Soft Ανάλατο Σκαφάκι 225g
    This item is no longer available
    7137856
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    This item is no longer available
    7076575
  • Start cooking

    Σοτάρετε το αρνάκι στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά.

    Σε ένα μπολ ενώνετε τις βρασμένες αγκινάρες με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αφού το αρνάκι ψηθεί και μαλακώσει εντελώς, το τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, αφαιρείτε το λίπος και τα κόκαλα αν υπάρχουν, αλατοπιπερώνετε και ενώνετε με το μίγμα του μπολ.

    Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον αρακά με μπόλικο νερό και όταν μαλακώσει τον αποσύρετε και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να τον χρειαστείτε.

    Βάζετε δυο φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Περνάτε το κάτω και το επάνω φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζετε στην πάνω αριστερή άκρη δυο-τρεις μπουκιές κρέας, λίγο αρακά και μια κουταλιά της σούπας αγκινάρα με 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα. Διπλώνετε σε τρίγωνο σχήμα τα πιττάκια και τα ακουμπάτε επάνω σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζετε φτιάχνοντας τα υπόλοιπα πιττάκια με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνετε στους 180oC για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    TIP Πριν απλώσετε την κρέμα στο παντεσπάνι, την αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά περίπου.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Easter
    Dinner
    All seasons
    Main courses
    • Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Βούτυρο Soft Ανάλατο Σκαφάκι 225g
    This item is no longer available
    7137856
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    This item is no longer available
    7076575