facebook-pixel
Recipe Search ResultsΕξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά
Ab logo
  • Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά
Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά

Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας με λαχανικά

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος σπάλα (χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρές μπουκιές)
  • 1,5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 κιλό αγκινάρες βρασμένες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αρακά
  • 1/2 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 1,3 φλιτζάνια τσαγιού κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (για το φύλλο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος σπάλα (χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρές μπουκιές)
  • 1,5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 κιλό αγκινάρες βρασμένες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αρακά
  • 1/2 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 1,3 φλιτζάνια τσαγιού κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (για το φύλλο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό

Start cooking

Σοτάρετε το αρνάκι στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά.

Σε ένα μπολ ενώνετε τις βρασμένες αγκινάρες με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αφού το αρνάκι ψηθεί και μαλακώσει εντελώς, το τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, αφαιρείτε το λίπος και τα κόκαλα αν υπάρχουν, αλατοπιπερώνετε και ενώνετε με το μίγμα του μπολ.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον αρακά με μπόλικο νερό και όταν μαλακώσει τον αποσύρετε και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να τον χρειαστείτε.

Βάζετε δυο φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Περνάτε το κάτω και το επάνω φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζετε στην πάνω αριστερή άκρη δυο-τρεις μπουκιές κρέας, λίγο αρακά και μια κουταλιά της σούπας αγκινάρα με 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα. Διπλώνετε σε τρίγωνο σχήμα τα πιττάκια και τα ακουμπάτε επάνω σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζετε φτιάχνοντας τα υπόλοιπα πιττάκια με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνετε στους 180oC για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

TIP Πριν απλώσετε την κρέμα στο παντεσπάνι, την αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά περίπου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Dinner
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings