Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Easter
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος μπούτι (μέτρια κομμάτια χωρίς κόκκαλο)
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το φύλλο)
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο (για το φύλλο)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
- 1/4 κιλό αρακά βρασμένο
- 4 πατάτες μέτριες βρασμένες σε κύβους
- 1,5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7069155
7064307
7064310
Load 4 more products
Start cooking
Σοτάρετε το αρνάκι στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη και ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά. Σε ένα μπολ ενώνετε τον βρασμένο αρακά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αφού το αρνάκι ψηθεί και μαλακώσει εντελώς το τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Βάζετε δυο φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Περνάτε το κάτω και το επάνω φύλλο με λίγο από το μίγμα ελαιόλαδο – βούτυρο. Βάζετε στην πάνω αριστερή άκρη δυο μπουκιές κρέας, τρία κομματάκια πατάτα και μια κουταλιά της σούπας αρακά με 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα. Διπλώνετε σε τρίγωνο σχήμα τα πιτάκια και τα ακουμπάτε επάνω σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζετε φτιάχνοντας πιτάκια και με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνετε στους 180οC για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7069155
7064307
7064310
Load 4 more products