Recipe Search ResultsΕξοχικό αρνάκι σε πακετάκια με λαδόκολλα Αττικής
Ab logo
  • Εξοχικό αρνάκι σε πακετάκια με λαδόκολλα Αττικής

Εξοχικό αρνάκι σε πακετάκια με λαδόκολλα Αττικής

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Easter
Main courses
Εξοχικό αρνάκι σε πακετάκια με λαδόκολλα Αττικής

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος μπούτι (μέτρια κομμάτια χωρίς κόκκαλο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (φυτικό)
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (κομμένα σε τετράγωνο σχήμα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 4 πατάτες μέτριες βρασμένες σε κύβους
  • 3 τομάτες μέτριες σε κύβους
  • 1/4 κιλό αρακά βρασμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα.Χωρίζετε τα κομμάτια του φύλλου κρούστας σε έξι μέρη, τα λαδώνετε ή τα βουτυρώνετε μεταξύ τους. Μοιράζετε το μίγμα στα 6 διπλά κομμάτια φύλλου, φροντίζοντας να βάλετε από όλα τα υλικά σε κάθε μερίδα.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC. Τυλίγετε τα φύλλα σε πακετάκια και τα δένετε χαλαρά με σπάγκο μαγειρικής και τα περνάτε από πάνω με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο να γυαλίσουν. Τα βάζετε σε ταψί και τα ψήνετε για 1½ ώρα. Ανοίγετε τα δεματάκια και σερβίρετε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses
  • Εξοχικό αρνάκι σε πακετάκια με λαδόκολλα Αττικής

Shop this recipe

Essential ingredients