Εξοχικό αρνάκι σε πακετάκια με λαδόκολλα Αττικής
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
3 of 5Classic
Easter
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος μπούτι (μέτρια κομμάτια χωρίς κόκκαλο)
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (φυτικό)
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (κομμένα σε τετράγωνο σχήμα)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 4 πατάτες μέτριες βρασμένες σε κύβους
- 3 τομάτες μέτριες σε κύβους
- 1/4 κιλό αρακά βρασμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7069155
7064307
7076495
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα.Χωρίζετε τα κομμάτια του φύλλου κρούστας σε έξι μέρη, τα λαδώνετε ή τα βουτυρώνετε μεταξύ τους. Μοιράζετε το μίγμα στα 6 διπλά κομμάτια φύλλου, φροντίζοντας να βάλετε από όλα τα υλικά σε κάθε μερίδα.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC. Τυλίγετε τα φύλλα σε πακετάκια και τα δένετε χαλαρά με σπάγκο μαγειρικής και τα περνάτε από πάνω με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο να γυαλίσουν. Τα βάζετε σε ταψί και τα ψήνετε για 1½ ώρα. Ανοίγετε τα δεματάκια και σερβίρετε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7069155
7064307
7076495
Load 4 more products