Εξωτικά κεμπάπ με τζίντζερ, λαϊμ και σουσάμι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Barbeque
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- μικρές αραβικές πίτες κομμένες σε λωρίδες, αλατισμένες και ελαφρά ψημένες στο φούρνο
- 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο (για το ντιπ)
- 1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (για το ντιπ)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψημένες
- 1 χτυπημένο αβγό
- 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φετούλες
- 40 γρ. καρύδα τριμμένη
- 60 γρ. σουσάμι και λίγο για πασπάλισμα
- 3 κουταλιές σούπας γάλα καρύδας
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ
- 1/2 λάιμ (ξύσμα και χυμός) (για το ντιπ)
Shop this recipe
Essential ingredients
7152399
7149888
7062958
Load 4 more products
Start cooking
Αναμιγνύουμε το σουσάμι με την καρύδα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την πούλπα του σκόρδου, το χτυπημένο αβγό και το τζίντζερ και ενώνουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με το χέρι για 5 - 10 λεπτά.Πλάθουμε μακρουλά μακρόστενα κεμπάπ (10 εκ. περίπου) και τα περνάμε σε καλαμάκια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένα. Ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα υλικά για το ντιπ. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με το ντιπ γιαουρτιού και πιτούλες.Από τον Κωνσταντίνο Μπάρδη
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Barbeque
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7152399
7149888
7062958
Load 4 more products