Recipe Search ResultsΕύκολα Νιόκι Πατάτας με ελαφριά σάλτσα τομάτας
Ab logo
  • Εύκολα Νιόκι Πατάτας με ελαφριά σάλτσα τομάτας

Εύκολα Νιόκι Πατάτας με ελαφριά σάλτσα τομάτας

by Πηγή maggicooking.gr

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Εύκολα Νιόκι Πατάτας με ελαφριά σάλτσα τομάτας

Ingredients for 4 People

4 People
  • πιπέρι
  • 1 λαχανικών MAGGI
  • 2 φρέκο βασιλικό
  • 1 κιλό γαύρο
  • 1 κουταλιά σούπας μαΐντανόψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκες μεγάλες τομάτεςκομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκούρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας χυμόλεμονιού
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 75 γρ. παρμεζάνα
  • 175 αλεύρι γ.ο.χ (εξαρτάται από την υγρασία που έχει ο πουρές)
  • 2 κρόκος αυγού
  • 300 ml Νερό
  • 125 Πουρές Πατάτας ΜΑGGI (1 συσκευασία των 152 γρ)
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Shop this recipe

Essential ingredients
  • PARMIGIANO REGGIANO ΚΟΜΜΑΤΙ 250 GR
    This item is no longer available
    7077353
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Start cooking


    1.Ετοιμάστε τον πουρέ πατάτας MAGGI σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία μόνο όμως με 300 γρ. νερό.
    2.Αφήστε τον στην άκρη.
    3.Μόλις κρυώσει αρκετά ο πουρές, αλλά να είναι λίγο χλιαρός, ρίξτε μέσα τους κρόκους, τα 150 γρ. αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
    4.Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα σας να γίνει λίγο σφιχτό όμως να κολλάει και λίγο στα χέρια σας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι (όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο).
    5.Παράλληλα βάλτε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήστε να βράσει.
    6.Με την βοήθεια μιας σπάτουλας βάλτε το μείγμα της πατάτας μέσα σε ένα κορνέ, χωρίς όμως να το παραγεμίσετε.
    7.Αλευρώστε πολύ καλά μία επιφάνεια και με το κορνέ αρχίστε και «κόβετε» σε λωρίδες ζύμης σαν να σχηματίζετε ένα κορδόνι. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη (σαν αποτέλεσμα έχετε πολλά κορδόνια πάνω στον πάγκο σας). Με ένα ίσιο μαχαίρι κόψτε τις λωρίδες ανά 1 εκ. δημιουργώντας μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια «ζυμαρικών».
    8.Πάρτε ένα βαθύ μπολ και βάλτε νερό με πάγο.
    9.Χαμηλώστε την φωτιά και στο σημείο που το νερό σιγοβράζει, ρίξτε μέσα τα νιόκι. Με το που ανέβουν στην επιφάνεια τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε στο νερό με τον πάγο.
    10.Μόλις τελειώσετε με όλα τα νιόκι, πάλι με την τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το παγωμένο νερό, τα σουρώνετε , τα σκουπίζετε καλά με ένα χαρτί και τα βάζετε σε ένα μπολ με 5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ψυγείο.
    11.Ετοιμάζετε τη σάλτσα.
    12.Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ.
    13.Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι που το έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρετέ τα σκόρδα για 1 λεπτό.
    14.Ρίξτε τις ντομάτες, σοτάρετέ για άλλα 2 λεπτά και προσθέστε 200 γρ νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
    15.Αφήστε να εξατμιστεί αρκετά και αλατοπιπερώστε.
    16.Σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.
    16.Ρίξτε τα νιόκι μέσα στη σάλτσα, τα ζεσταίνετε καλά και σερβίρετε με αρκετή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Εύκολα Νιόκι Πατάτας με ελαφριά σάλτσα τομάτας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • PARMIGIANO REGGIANO ΚΟΜΜΑΤΙ 250 GR
    This item is no longer available
    7077353
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248