Recipe Search ResultsΕύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)
Ab logo
  • Εύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)

Εύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)

by REAL FAMILY FOOD

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Breakfast
Desserts
Εύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1/4 φλυτζάνι θυμαρίσιο μέλι Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη
  • καρύδια χοντροκομμένα (για το σερβίρισμα)
  • 60 γρ αλεύρι σιταριού ολικής άλεσης Θεσσαλίας Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη
  • 100 γρ καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 120 γρ αλεύρι σιταριού για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζάνι γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 φλυτζάνι νερό (για το σιρόπι)
  • 3/4 φλυτζάνι μέλι θυμαρίσιο μέλι Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη (για το σιρόπι)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
  • 2,5 καρφάκια γαρύφαλλο (για το σιρόπι)
  • φλούδα ½ λεμονιού (για το σιρόπι)
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (για το σιρόπι)

Start cooking

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, τα καρύδια, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
2. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα και τα αβγά.
3. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι (διαμέτρου 20-22 εκ) που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
4. Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 30-40’ (χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για 20’).
5. Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τρυπάμε την επιφάνειά της με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι.
6. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το μέλι, τα μπαχαρικά, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού.
7. Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 15’, περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα και την αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
8. Ξεφορμάρουμε την καρυδόπιτα και την πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια!

 

Πηγή:

REAL FAMILY FOOD http://www.realfamilyfood.com/
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Other
Autumn
Desserts