facebook-pixel
Recipe Search ResultsΕύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)
Ab logo
  • Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)
Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

by Γεύσεις εποχής
Average
>60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τραχανά ή σιμιγδάλι (Γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (Γέμιση)
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο (Γέμιση)
  • 300 γρ. φέτα ώριμη σκληρή (Γέμιση)
  • 2 αβγά (Γέμιση)
  • 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδια ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο (Γέμιση)
  • 2 φλ. Αλεύρι χωρίατικο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 700 γρ. σπανάκι (Γέμιση)
  • φλ νερό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1,5 φλ. Ελαιόλαδο (Χυλός για τη ζύμη)
  • αλάτι (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200γρ. (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 καλαμποκάλευρο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τραχανά ή σιμιγδάλι (Γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (Γέμιση)
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο (Γέμιση)
  • 300 γρ. φέτα ώριμη σκληρή (Γέμιση)
  • 2 αβγά (Γέμιση)
  • 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδια ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο (Γέμιση)
  • 2 φλ. Αλεύρι χωρίατικο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 700 γρ. σπανάκι (Γέμιση)
  • φλ νερό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1,5 φλ. Ελαιόλαδο (Χυλός για τη ζύμη)
  • αλάτι (Χυλός για τη ζύμη)

Start cooking

Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 5'-10'. Τα στείβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αβγά, τον τραχανά, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και 2 φλ. νερό, ωστέ να γίνει πηχτός χυλός για τη ζύμη μας. Σε λαδωμένο ρυχό ταψί 40 εκ.- 42 εκ., στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλόυ. Απλώνουμε τη γέμιση και απαλά τη πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να αραιώση η υφή του. Περιχύνουμε τη πίτα με τον χυλό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 °C σε αέρα ή αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά. Είναι σημαντικό η πίτα μας να είναι πολύ λεπτή σε πάχος για να ξεροψηθεί και αν γίνει τραγανός ο χυλός σχηματίζοντας ένα μοναδικό σε υφή και γεύση, φύλλο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
Autumn
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings