Start cooking
• Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 κιλά αλεύρι, το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τις νιφάδες πατάτας και ζυμώνουμε για 20 λεπτά με τον γάντζο. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε και τα καρύδια και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη. • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σκεπασμένη. • Τη χωρίζουμε σε κομμάτια των 300 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά καρβέλια. Αλευρώνουμε ελαφρώς δύο ταψιά με το αλεύρι που κρατήσαμε, ακουμπάμε πάνω τα καρβέλια και τα βάζουμε στον φούρνο, στον αέρα, στους 50°C για περίπου 1 ώρα, να φουσκώσουν. Μετά, τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι από πάνω και τα ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσει ωραία η κόρα. • Συνοδεύουμε με μαρμελάδα μήλο με κανέλα από το Πήλιο, η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη και φλούδες μαύρης σοκολάτας.