Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο, χωρίς μίξερ
by #MadeWithAB
Γλυκά σνακ
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts

Ingredients for 4 People
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 350 g ζάχαρη
- 6 αβγά
- 150 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 280 g αλεύρι
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 25 g φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 100 g βούτυρο λιωμένο, χλιαρό
- 250 g ζάχαρη άχνη
- 40 g χυμός πορτοκαλιού
Start cooking
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε μια φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 35-40’. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το γλάσο.
Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό και περιχύνουμε το κέικ.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts