Recipe Search ResultsΕύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες
Ab logo
  • Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

by #MadeWithAB

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1/2 κ/γ κύμινο
  • 50 ml νερό (για το σερβίρισμα)
  • 1 λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
  • μπούκοβο (για το σερβίρισμα)
  • 200 g στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • 2 κ/σ βούτυρο
  • 1/4 κ/γ κανέλα
  • 6 αραβικές πίτες
  • 1/4 κ/γ κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 3/4 κ/γ γλυκιά πάπρικα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ/σ τοματοπελτές, αραιωμένος με 3 κ/σ νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 400 g κιμάς μοσχαρίσιος

Start cooking

1. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά και το σκόρδο μέχρι να καβουρδιστεί και να ψηθεί. 2. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το βούτυρο, τις πιπεριές, τον τοματοπελτέ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. 3. Ραντίζουμε τις πίτες με λίγο νερό, απλώνουμε σε λεπτή στρώση τον κιμά με κουτάλι, και ψήνουμε για 10΄ στο χαμηλότερο ράφι στους 170οC. 4. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το νερό και προσθέτουμε λίγο μπούκοβο. 5. Σερβίρουμε το ζεστό λαχματζούν πασπαλισμένο με τον κόλιανδρο, συνοδεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού και στύβουμε λίγο λεμόνι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Starters & nibbles
  • Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες