Εύκολο τυρόγλυκο με πικάντικη σάλτσα μελιού και φρούτων
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 10 People
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 ξυλάκι κανέλας
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί (μοσχάτο Σάμου ή μαυροδάφνη)
- 6 κ.σούπας μέλι
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα στα δύο
- 1 μέτριο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 100 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
- 1/2 κιλό γλυκό μαλακό τυρί (ρικότα ή ανθότυρο)
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35-40% λιπαρά
- 5 κρόκος αυγού
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
Shop this recipe
Essential ingredients
7064746
7064467
7064511
7064498
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Αναμιγνύουμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αβγών, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε σε μια φαρδιά και ρηχή φόρμα την οποία έχουμε «ντύσει» με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει για 24 ώρες στο ψυγείο. Ρίχνουμε τα φρούτα σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι μαζί με το μέλι και το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια περιχυμένο με μια κουταλιά από τη σάλτσα των φρούτων.
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος:
1 ώρα περίπουRating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7064746
7064467
7064511
7064498
Load 4 more products