ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Other
Snacks

Ingredients for 10 People
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για μπακλαβά
- 400 γρ. ταχίνι πορτοκάλι
- 100 γρ. σησαμέλαιο
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 1 γλυκόζη
Start cooking
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το σησαμέλαιο. Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση. Για το κάθε ένα ρολό θα χρησιμοποιήσουμε τέσσερα φύλλα. Παίρνουμε το ένα φύλλο και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα του ταχινιού, από πάνω βάζουμε το δεύτερο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Στο τέταρτο φύλλο πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Λαδώνουμε ένα ταψί μακρόστενο και βάζουμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, να σφίξουν τα ρολά για να μπορέσουμε να τα κόψουμε. Κόβουμε τα ρολά κατά το μήκος τους και λίγο λοξά. Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150° C για 50-60'. ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκαλιού και τη γλυκόζη για 5' . Αφαιρούμε το πορτοκάλι, βγάζουμε τις φλογέρες απ’ τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Snack
Snacks