Recipe Search ResultsΦαγκρί στη Σχάρα
Ab logo
  • Φαγκρί στη Σχάρα

Φαγκρί στη Σχάρα

by AB MASTERY

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

4 of 5
Classic
Other
Main courses
Φαγκρί στη Σχάρα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 8 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 ψάρια

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7068212
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Start cooking

    Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε τις κοιλιές τους εσωτερικά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, γεμίζουμε κάθε ψάρι με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και τα αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Τοποθετούμε τα ψάρια στη σχάρα, αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει καλά. Το ίδιο κάνουμε και στα ψάρια μας. Κάθε μερικά λεπτά ανασηκώνουμε τα ψάρια, για να μην κολλήσουν στη σχάρα.

    Για ψάρια μεγέθους ενός κιλού, θα χρειαστούμε περίπου 15’ για κάθε πλευρά. Ενώ για ψάρια 500 γρ. περίπου 10’, για κάθε πλευρά. Αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στη χρήση της ψησταριάς, χρησιμοποιούμε σχάρα χειρός με 2 μέρη, για να μη διαλυθούν τα ψάρια μας.

    Για το λαδολέμονο
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και χτυπάμε. Περιχύνουμε στα ζεστά ψάρια και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας. Επιπλέον, πασπαλίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο.

     

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Mediterranean
    Classic
    Other
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Φαγκρί στη Σχάρα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7068212
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658