facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι
Ab logo
  • Φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι
Φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι

Φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι

by #MadeWithAB
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 300 g φακές
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ/γ φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ/γ κουρκουμά
  • 1 κ/γ κάρυ σκόνη
  • 1/2 κ/γ πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ/γ κύμινο
  • 40 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 250 g τοματάκια σε κονσέρβα
  • 300 ml κρέμα καρύδας
  • 400 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • ρύζι μπασμάτι βρασμένο
  • φρέσκος κόλιανδρος
  • 300 g φακές
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ/γ φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ/γ κουρκουμά
  • 1 κ/γ κάρυ σκόνη
  • 1/2 κ/γ πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ/γ κύμινο
  • 40 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 250 g τοματάκια σε κονσέρβα
  • 300 ml κρέμα καρύδας
  • 400 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • ρύζι μπασμάτι βρασμένο
  • φρέσκος κόλιανδρος

Start cooking

1. Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 10’και τις στραγγίζουμε. 2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τρίβουμε το τζίντζερ. 3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις φακές για 3’. 4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το σοτάρισμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τις τομάτες και λίγο αλάτι, καθώς τα μπαχαρικά έχουν έντονη γεύση. 5. Βράζουμε τις φακές μέχρι να χυλώσουν, αποσύρουμε και όσο είναι καυτές προσθέτουμε την κρέμα καρύδας. 6. Σερβίρουμε τις φακές με το ρύζι μπασμάτι και τον κόλιανδρο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegan
Everyday recipe
Lunch
Main courses