Φακοκεφτέδες
by #MadeWithAB
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 2 κούπες βρασμένες φακές
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αβγό
- 1/2 κ. γ. ρίγανη
- 2 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
Start cooking
1. Βάζουμε στο μούλτι τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αβγό, τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και ξαναχτυπάμε για 1’. 3. Πλάθουμε τους φακοκεφτέδες σε μικρά μπαλάκια και τα καλύπτουμε με τριμμένη φρυγανιά. 4. Ψήνουμε τους φακοκεφτέδες σε ένα ταψί , στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 15’ να ροδίσουν, στους 170ΟC με αέρα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses