Recipe Search ResultsΦακόρυζο με σταφίδες για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα
Ab logo
  • Φακόρυζο με σταφίδες για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα

Φακόρυζο με σταφίδες για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα

by #MadeWithAB
Αν αναρωτιέσαι τι θα μαγειρέψεις σήμερα, το #MadewithAB είναι εδώ για να σου λύσει τα χέρια με την πιο χορταστική και υγιεινή συνταγή. Ετοίμασε Φακόρυζο με σταφίδες με «κάτω από €10»!

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Everyday recipe
Main courses
Φακόρυζο με σταφίδες για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα

Ingredients for 1 People

1 People
  • 100 g ρύζι νυχάκι
  • 150 g φακές ψιλές, βρασμένες
  • 250 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια ξερά, λεπτοκομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

1. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά, κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες, και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’.
3. Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’, και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το ζωμό λαχανικών και αλάτι.
5. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
6. Μόλις βράσει το ρύζι και σωθούν τα υγρά του, προσθέτουμε τις φακές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 2-3’.
7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το μαϊντανό.
1. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά, κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες, και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’.
3. Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’, και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το ζωμό λαχανικών και αλάτι.
5. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
6. Μόλις βράσει το ρύζι και σωθούν τα υγρά του, προσθέτουμε τις φακές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 2-3’.
7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το μαϊντανό.
 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Everyday recipe
All seasons
Main courses
  • Φακόρυζο με σταφίδες για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα