Recipe Search ResultsFarfalle alla Norma
Ab logo
  • Farfalle alla Norma

Farfalle alla Norma

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και ο chef Marko Rossi σας ταξιδεύουν στην Ιταλία με τα ζυμαρικά Cucina Bella και μία παραδοσιακή συνταγή - Farfalle alla Norma

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Farfalle alla Norma

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 g CUCINA BELLA FARFALLE
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κονσέρβα τομάτας κονκασέ (400g)
  • φρέσκος βασιλικός
  • μικρό μοτσαρελάκι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙ 500 GR
    This item is no longer available
    7341711
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063842
  • 7070538
  • Start cooking

    1. Τρίβουμε τις τομάτες (αφαιρώντας το κοτσάνι), τις σιγοβράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη για περίπου 20’, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους, και αποσύρουμε από τη φωτιά. 2. Κόβουμε την μελιτζάνα σε κύβους 1-2εκ., την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι για 10’. 3. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. 4. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, χωρίς να πάρει έντονο χρώμα. 5. Προσθέτουμε τη σάλτσα φρέσκιας τομάτας και βράζουμε για 12’ σε μέτρια θερμοκρασία. 6. Ψιλοκόβουμε μία χούφτα βασιλικό και τον προσθέτουμε στη σάλτσα. 7. Παράλληλα, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μελιτζάνες για να αφαιρέσουμε το επιπλέον αλάτι και τα πολλά υγρά. 8. Ζεσταίνουμε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μισές μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, έντονο χρώμα. 9. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. 10. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο για να διατηρηθούν al dente. 11. Με μία τρυπητή κουτάλα σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα τομάτας, μαζί με τις μελιτζάνες. 12. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και, εάν χρειάζεται, αλάτι. 13. Σερβίρουμε με μικρά μοτσαρελάκια και μικρά φυλλαράκια βασιλικού.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Main courses
    • Farfalle alla Norma

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙ 500 GR
    This item is no longer available
    7341711
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063842
  • 7070538