Recipe Search ResultsΦασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Ab logo
  • Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Everyday recipe
Main courses
Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 600 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια
  • 500 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 40 ml ούζο
  • 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 90 ml ελαιόλαδο + 30 ml επιπλέον
  • 70 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα (Για το σερβίρισμα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Φασολάκια Μπαρμπούνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063776
  • Μπρόκολο Πράσινο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063823
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • 7064224
  • Start cooking

    Βάζουμε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε τα 90 ml ελαιόλαδο. Ροδίζουμε εκεί το μπρόκολο και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3 - 4 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία ένταση και αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα για 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ούζο, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στα 10 λεπτά συμπληρώνουμε νερό, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται ίσα ίσα να είναι ζουμερό το φαγητό - όχι πολύ. Ρίχνουμε το μπρόκολο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Vegetarian
    Everyday recipe
    Lunch
    Main courses
    • Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Φασολάκια Μπαρμπούνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063776
  • Μπρόκολο Πράσινο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063823
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • 7064224