Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetVegetarian
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 600 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια
- 500 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 40 ml ούζο
- 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
- 90 ml ελαιόλαδο + 30 ml επιπλέον
- 70 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα (Για το σερβίρισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7063776
7063823
7063667
7064224
Load 4 more products
Start cooking
Βάζουμε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε τα 90 ml ελαιόλαδο. Ροδίζουμε εκεί το μπρόκολο και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3 - 4 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία ένταση και αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα για 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ούζο, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στα 10 λεπτά συμπληρώνουμε νερό, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται ίσα ίσα να είναι ζουμερό το φαγητό - όχι πολύ. Ρίχνουμε το μπρόκολο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Everyday recipe
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063776
7063823
7063667
7064224
Load 4 more products