Recipe Search ResultsΦασόλια στο φούρνο με μυρωδικά
Ab logo
  • Φασόλια στο φούρνο με μυρωδικά

Φασόλια στο φούρνο με μυρωδικά

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Low Carbohydrate
Student's Meal,Picnic,Everyday recipe
Main courses
Φασόλια στο φούρνο με μυρωδικά

Ingredients for 4 People

4 People
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 1 φινόκιο, σε φέτες
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 6 ψιλοκομμένα αρωματικά (θυμάρι, δυόσμο, μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο κ.λπ.)
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες ελέφαντες Δυτικής Μακεδονίας, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη, μουλιασμένα

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • 7136110
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Start cooking

    - Αναμιγνύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. - Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια γάστρα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 3 ώρες.. - Για μια ξεχωριστή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 1 Μπιφτέκια με φασόλια - Πολτοποιούμε 300 γρ. από τα φασόλια με μυρωδικά που μας περίσσεψαν. - Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1/2 αυγό, 50 γρ. φρυγανιά, 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 1/2 κ.γ. μπούκοβο, χυμό και ξύσμα μισού λεμονιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε μισό κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό (ώστε να βγει περίπου 1 κ.σ.), τα ενσωματώνουμε στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. - Ρίχνουμε μέσα τα πολτοποιημένα φασόλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά αλλά σφιχτή. - Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να μπορεί να πλάθεται. - Τοποθετούμε τα πλασμένα μπιφτέκια σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά περίπου. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια με πράσινη σαλάτα ή στραγγιστό γιαούρτι ή βραστό κουνουπίδι με σάλτσα λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγη μουστάρδα. Επίσης μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς με μαύρο ψωμί και μια σάλτσα της αρεσκείας μας. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 2 Σαλάτα με φασόλια μαριναρισμένα Εκτέλεση - Σε ένα μπολ βάζουμε χυμό και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο, 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι. Προσθέτουμε 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κλωναράκι ψιλοκομμένο σέλινο, 8 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε μια πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη. - Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο φινόκιο και προσέχουμε να καλυφθεί καλά. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε στο μείγμα 500 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα και αλατοπιπερώνουμε. - Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εκτέλεση - Αναμιγνύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. - Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια γάστρα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 3 ώρες. - Για μια ξεχωριστή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Low Carbohydrate
    Student's Meal,Picnic,Everyday recipe
    Lunch
    Autumn,Winter
    Main courses
    • Φασόλια στο φούρνο με μυρωδικά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • 7136110
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658