Φασόλια στο φούρνο με μυρωδικά
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
5 of 5Low Carbohydrate
Student's Meal,Picnic,Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- πιπέρι
- αλάτι
- 300 ml ζωμό κότας
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 1 φινόκιο, σε φέτες
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 6 ψιλοκομμένα αρωματικά (θυμάρι, δυόσμο, μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο κ.λπ.)
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες ελέφαντες Δυτικής Μακεδονίας, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη, μουλιασμένα
Shop this recipe
Essential ingredients
7064442
7136110
7069482
7143658
Load 4 more products
Start cooking
- Αναμιγνύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. - Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια γάστρα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 3 ώρες.. - Για μια ξεχωριστή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 1 Μπιφτέκια με φασόλια - Πολτοποιούμε 300 γρ. από τα φασόλια με μυρωδικά που μας περίσσεψαν. - Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1/2 αυγό, 50 γρ. φρυγανιά, 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 1/2 κ.γ. μπούκοβο, χυμό και ξύσμα μισού λεμονιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε μισό κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό (ώστε να βγει περίπου 1 κ.σ.), τα ενσωματώνουμε στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. - Ρίχνουμε μέσα τα πολτοποιημένα φασόλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά αλλά σφιχτή. - Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να μπορεί να πλάθεται. - Τοποθετούμε τα πλασμένα μπιφτέκια σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά περίπου. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια με πράσινη σαλάτα ή στραγγιστό γιαούρτι ή βραστό κουνουπίδι με σάλτσα λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγη μουστάρδα. Επίσης μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς με μαύρο ψωμί και μια σάλτσα της αρεσκείας μας. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 2 Σαλάτα με φασόλια μαριναρισμένα Εκτέλεση - Σε ένα μπολ βάζουμε χυμό και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο, 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι. Προσθέτουμε 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κλωναράκι ψιλοκομμένο σέλινο, 8 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε μια πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη. - Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο φινόκιο και προσέχουμε να καλυφθεί καλά. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε στο μείγμα 500 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα και αλατοπιπερώνουμε. - Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εκτέλεση - Αναμιγνύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. - Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια γάστρα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 3 ώρες. - Για μια ξεχωριστή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Low Carbohydrate
Student's Meal,Picnic,Everyday recipe
Lunch
Autumn,Winter
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064442
7136110
7069482
7143658
Load 4 more products