Recipe Search ResultsΦασουλονταβάς
Ab logo
  • Φασουλονταβάς

Φασουλονταβάς

by FUNKY COOK (http://www.funkycook.gr/)

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Lenten
Main courses
Φασουλονταβάς

Ingredients for 8 People

8 People
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πράσα
  • 1 πακέτο φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Καστοριάς Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
  • 1 βάζο ΑΒ ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • μαϊντανός (για το γαρνίρισμα)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ΑΒ πάπρικα γλυκειά

Start cooking

1. Βράζουμε τα φασόλια μαζί με 2 ολόκληρα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, για περίπου 45’.
2. Σουρώνουμε τα φασόλια και κρατάμε το νερό που τα βράσαμε.
3. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά: τα πράσα σε ροδέλες, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο στην κατσαρόλα σε περίπου 50 ml ελαιόλαδο, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και την πιπεριά, και στη συνέχεια τα φασόλια και την πάπρικα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για περίπου 3’.
5. Προσθέτουμε περίπου 1lt νερό από τα φασόλια – χρειαζόμαστε αρκετό νερό για να καλύπτονται μετά τα φασόλια στον ταβά.
6. Τέλος, αλατίζουμε.
7. Μεταφέρουμε το φαγητό στον ταβά ή σε όποια γάστρα χρησιμοποιήσουμε (σκεύος 28 εκ.), προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του.
8. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε!
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Lenten
Lunch
Winter
Main courses
  • Φασουλονταβάς