Recipe Search ResultsΦάβα από αρακά με ελαιόλαδο και δυόσμο, με τραγανές τορτίγιες
Ab logo
  • Φάβα από αρακά με ελαιόλαδο και δυόσμο, με τραγανές τορτίγιες

Φάβα από αρακά με ελαιόλαδο και δυόσμο, με τραγανές τορτίγιες

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Low Fat
Barbeque,Fat Thursday,Party,Nights with friends,Lenten
Sauce
Φάβα από αρακά με ελαιόλαδο και δυόσμο, με τραγανές τορτίγιες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1/2 κ. γ. πικάντικη πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μεσαίες τορτίγιες
  • 350 γρ. αρακάς (Για τον αρακά)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (Για τον αρακά)
  • 1/2 κ. γ ξύσμα ακέρωτου λεμονιού (Για τον αρακά)
  • 20 ml χυμός λεμόνι (Για τον αρακά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τον αρακά)
  • αλάτι (Για τον αρακά)
  • 3 κ. σ. φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος (Για τον αρακά)
  • 3 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (Για τον αρακά)

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα και αλείφουμε τις τορτίγιες βάζοντας τη μία πάνω στην άλλη. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 6-8 τρίγωνα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε τα τρίγωνα σε μια στρώση.
Ψήνουμε 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε αλάτι και τον αρακά και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τον κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. (Ετσι θα διατηρήσει και το φρέσκο πράσινο χρώμα του).
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον αρακά με αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείος πουρές.
Αδειάζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και το κρεμμυδάκι και συνοδεύουμε με τις τραγανές τορτίγιες.

 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Low Fat
Barbeque,Fat Thursday,Party,Nights with friends,Lenten
Snack,Lunch,Dinner
All seasons
Sauce
  • Φάβα από αρακά με ελαιόλαδο και δυόσμο, με τραγανές τορτίγιες