Φάβα με χταποδάκι
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
5 of 5
Ingredients for 6 People
- 300 γρ. φάβα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι
- 1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους (περίπου κιλού), καλά πλυμένο
- 60 ml ελαιόλαδο + 2 κ. σ. επιπλέον, για γαρνίρισμα
- 1 ρίγανη ξερή, τριμμένη
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Πλένουμε καλά τη φάβα, τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την υπερκαλύπτει και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει δύο βράσεις, τη σουρώνουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο και ζεστό νερό να την καλύπτει.
Βράζουμε για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, αδειάζουμε τη φάβα στο μπλέντερ μαζί με τα 60 ml ελαιόλαδο και την πολτοποιούμε.
Την αδειάζουμε σε πιατέλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, βράζουμε το χταπόδι με ελάχιστο νερό και ξίδι. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα, κόβουμε τα πλοκάμια σε φετούλες, τις σκορπίζουμε πάνω στη φάβα, πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με το επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε