facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦάβα με κάπαρη γιαχνί
Ab logo
  • Φάβα με κάπαρη γιαχνί
Φάβα με κάπαρη γιαχνί

Φάβα με κάπαρη γιαχνί

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα Σαντορίνης
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ώριμη τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1,5 κουταλιές της σούπας κάπαρη (στο αλάτι ή στο ξίδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα Σαντορίνης
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ώριμη τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1,5 κουταλιές της σούπας κάπαρη (στο αλάτι ή στο ξίδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Καθαρίζετε την φάβα και την μαγειρεύετε με 4-5 φλιτζάνια νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρρευστη. Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών ή από το μπλέντερ να γίνει μια εντελώς ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως εξής: σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε την κάπαρη, την οποία έχετε ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό. Τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την τομάτα, το κρασί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα. Μ’ ένα κουτάλι δημιουργείτε στο κέντρο μικρά βαθουλώματα. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα κάπαρης και σερβίρετε αμέσως.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Side dishes

Shop recipe for 4 servings

  • Φάβα Κομμένη 500g
    500 gr
    2,64 €/ Kg
    €1,32
    7142950
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Κάπαρη  250 gr
    250 gr
    10 €/ Kg
    €2,50
    7135124