Φάβα με κάπαρη γιαχνί
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Side dishes
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα Σαντορίνης
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ώριμη τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- 1,5 κουταλιές της σούπας κάπαρη (στο αλάτι ή στο ξίδι)
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί
- Αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7142950
7063671
Super Price 1.49 €
This item is no longer available
7064221
7135124
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε την φάβα και την μαγειρεύετε με 4-5 φλιτζάνια νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρρευστη. Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών ή από το μπλέντερ να γίνει μια εντελώς ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως εξής: σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε την κάπαρη, την οποία έχετε ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό. Τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την τομάτα, το κρασί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα. Μ’ ένα κουτάλι δημιουργείτε στο κέντρο μικρά βαθουλώματα. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα κάπαρης και σερβίρετε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Side dishes
Shop this recipe
Essential ingredients
7142950
7063671
Super Price 1.49 €
This item is no longer available
7064221
7135124
Load 4 more products