Recipe Search ResultsΦάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής
Ab logo
  • Φάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής

Φάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Everyday recipe,Summer Meal,Lenten
Main courses
Φάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο (Για τη φάβα)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο (Για το λαδολέμονο)
  • 4 φλ. χυμός λεμονιού (Για το λαδολέμονο)
  • 1 στήμονες σαφράν, διαλυμένοι σε 1 κ. σ. ζεστό νερό (Για το λαδολέμονο)
  • 800 ml νερό (Για τη φάβα)
  • 1/2 φλ. φάβα
  • 3 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (Για το σερβίρισμα )
  • λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (Για το σερβίρισμα )
  • 2 κ. σ. ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες (Για το σερβίρισμα )
  • 3 κ. σ. κάππαρη (Για το σερβίρισμα )
  • αλάτι (Για τα ψητά λαχανικά )
  • ελαιόλαδο (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 3 4-5 κλαράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο (Για τα ψητά λαχανικά )
  • ντοματίνια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 3 κολοκύθια, σε μπαστουνάκια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 4 καρότα, σε μπαστουνάκια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 4 κ. γ. μουστάρδα (Για το λαδολέμονο)
  • 1 κ. γ. μέλι (Για το λαδολέμονο)
  • 1 κ. σ. φύλλα δυόσμου (Για το λαδολέμονο)
  • 3 κ. σ. φυλλαράκια μαϊντανού (Για το λαδολέμονο)
  • 1 κ. γ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (Για το λαδολέμονο)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Θυμάρι  25 gr
    25 gr
    66 Ε/ Kg
    €1,65
    7133905
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    This item is no longer available
    7092021
  • 7136110
  • Start cooking

    Φάβα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με το νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαφρίζουμε με μια κουτάλα για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να χυλώσει και να έχει απορροφήσει όλο το νερό.
    Λαχανικά: Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, τα στρώνουμε σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήνουμε στους 170° C για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τα αρωματικά και τα πετάμε.
    Λαδολέμονο: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και κρατάμε το λαδολέμονο σε βαζάκι στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
    Όταν η φάβα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε, όσο είναι ακόμα ζεστή, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό από το λαδολέμονο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σαν πουρές. Σερβίρουμε με τα λαχανικά στο πλάι, γαρνίρουμε με τα υλικά του σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο.

    Tip
    Προσοχή, αυτό είναι ένα ξινό λαδολέμονο που ταιριάζει με τη φάβα, η οποία θέλει οξύτητα. Αν το βάλουμε, π.χ., σε ψάρι, θα μειώσουμε το λεμόνι στο 1/4 φλ. και θα αυξήσουμε το ελαιόλαδο στο 1/2 φλ.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Vegetarian
    Everyday recipe,Summer Meal,Lenten
    Lunch
    Summer
    Main courses
    • Φάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Θυμάρι  25 gr
    25 gr
    66 Ε/ Kg
    €1,65
    7133905
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    This item is no longer available
    7092021
  • 7136110