facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής
Ab logo
  • Φάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής

Φάβα με ψητά καρότα, κολοκυθάκια, ντοματίνια με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 3 κολοκύθια, σε μπαστουνάκια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 1/2 φλ. φάβα
  • 3 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (Για το σερβίρισμα )
  • λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (Για το σερβίρισμα )
  • 2 κ. σ. ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες (Για το σερβίρισμα )
  • 3 κ. σ. κάππαρη (Για το σερβίρισμα )
  • αλάτι (Για τα ψητά λαχανικά )
  • ελαιόλαδο (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 3 4-5 κλαράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο (Για τα ψητά λαχανικά )
  • ντοματίνια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 800 ml νερό (Για τη φάβα)
  • 4 καρότα, σε μπαστουνάκια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 4 κ. γ. μουστάρδα (Για το λαδολέμονο)
  • 1 κ. γ. μέλι (Για το λαδολέμονο)
  • 1 κ. σ. φύλλα δυόσμου (Για το λαδολέμονο)
  • 3 κ. σ. φυλλαράκια μαϊντανού (Για το λαδολέμονο)
  • 1 κ. γ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (Για το λαδολέμονο)
  • 1 στήμονες σαφράν, διαλυμένοι σε 1 κ. σ. ζεστό νερό (Για το λαδολέμονο)
  • 4 φλ. χυμός λεμονιού (Για το λαδολέμονο)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο (Για το λαδολέμονο)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο (Για τη φάβα)
  • 3 κολοκύθια, σε μπαστουνάκια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 1/2 φλ. φάβα
  • 3 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (Για το σερβίρισμα )
  • λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (Για το σερβίρισμα )
  • 2 κ. σ. ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες (Για το σερβίρισμα )
  • 3 κ. σ. κάππαρη (Για το σερβίρισμα )
  • αλάτι (Για τα ψητά λαχανικά )
  • ελαιόλαδο (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 3 4-5 κλαράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο (Για τα ψητά λαχανικά )
  • ντοματίνια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 800 ml νερό (Για τη φάβα)
  • 4 καρότα, σε μπαστουνάκια (Για τα ψητά λαχανικά )
  • 4 κ. γ. μουστάρδα (Για το λαδολέμονο)
  • 1 κ. γ. μέλι (Για το λαδολέμονο)

Start cooking

Φάβα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με το νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαφρίζουμε με μια κουτάλα για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να χυλώσει και να έχει απορροφήσει όλο το νερό.
Λαχανικά: Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, τα στρώνουμε σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήνουμε στους 170° C για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τα αρωματικά και τα πετάμε.
Λαδολέμονο: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και κρατάμε το λαδολέμονο σε βαζάκι στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Όταν η φάβα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε, όσο είναι ακόμα ζεστή, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό από το λαδολέμονο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σαν πουρές. Σερβίρουμε με τα λαχανικά στο πλάι, γαρνίρουμε με τα υλικά του σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο.

Tip
Προσοχή, αυτό είναι ένα ξινό λαδολέμονο που ταιριάζει με τη φάβα, η οποία θέλει οξύτητα. Αν το βάλουμε, π.χ., σε ψάρι, θα μειώσουμε το λεμόνι στο 1/4 φλ. και θα αυξήσουμε το ελαιόλαδο στο 1/2 φλ.

 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Everyday recipe,Summer Meal,Lenten
Lunch
Summer
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Φάβα Κομμένη 500g
    500 gr
    2,64 €/ Kg
    €1,32
    7142950
  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    This item is no longer available
    7092021
  • 7064224
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    9,4 €/ L
    €9,40
    7143658