Φάβα με θράψαλα
by AB Foodstories
Η Φάβα Λάρισας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» είναι φάβα από λαθούρι, που ευδοκιμεί σε περιοχές όπως η Λάρισα, με ζεστό, μεσογειακό κλίμα. Στην περιοχή αυτή οι τοπικές συνθήκες είναι ιδανικές και παράγουν έναν καρπό ιδιαίτερα νόστιμο, με έντονη γήινη γεύση. Έναν καρπό βραστερό, που δίνει απολαυστικά βελούδινη φάβα.

Easy
>60'
0/5
Low
Ingredients for
Ingredients 6 servings
- 800 g θράψαλα νωπά ελληνικά «AB Fresh to go», κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. μελάνι σουπιάς, προαιρετικά, (για το λαδολέμονο)
- 40 ml χυμός από πορτοκάλια Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
- 30 ml χυμός λεμονιού (για το λαδολέμονο)
- 60 ml ελαιόλαδο (για το λαδολέμονο)
- 1 κ.γ. μέλι «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
- 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη (για το λαδολέμονο)
- 250 g φάβα Λάρισας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο (για τη φάβα)
- 2 καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα (για τη φάβα)
- αλάτι (για τη φάβα)
- πιπέρι (για τη φάβα)
- 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για τη φάβα)
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού (για τη φάβα)
- 4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα), ψιλοκομμένα (για τη φάβα)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο (για το σερβίρισμα)
- 800 g θράψαλα νωπά ελληνικά «AB Fresh to go», κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. μελάνι σουπιάς, προαιρετικά, (για το λαδολέμονο)
- 40 ml χυμός από πορτοκάλια Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
- 30 ml χυμός λεμονιού (για το λαδολέμονο)
- 60 ml ελαιόλαδο (για το λαδολέμονο)
- 1 κ.γ. μέλι «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
- 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη (για το λαδολέμονο)
- 250 g φάβα Λάρισας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο (για τη φάβα)
- 2 καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα (για τη φάβα)
- αλάτι (για τη φάβα)
- πιπέρι (για τη φάβα)