Φετουτσίνι με κολοκυθάκια και τραγανά φύλλα βασιλικού
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 χούφτα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 500 γρ. φετουτσίνι ή ταλιατέλες
- 60 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες (julienne)
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα ελαφρά πικάντικη
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Βουτάτε τα κολοκυθάκια για 1 λεπτό σε καυτό νερό, τα μεταφέρετε σε σουρωτήρι και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό της βρύσης. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και τηγανίζετε δύο-δύο τα φύλλα του βασιλικού για 1 λεπτό απλωμένα για να μην ζαρώσουν (περίπου 15 λεπτά). Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι τους.
Βράζετε τα ζυμαρικά τόσο που να κρατάνε (al dente) και τα σουρώνετε (περίπου 15 λεπτά). Ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα για να είναι ζεστά.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις φετούλες του σκόρδου δίχως να τις μαυρίσετε. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα αναμιγνύετε με προσοχή.
Προσθέτετε και το τυρί και ανακατεύετε με προσοχή τα ζυμαρικά. Τα μεταφέρετε στα πιάτα, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, διακοσμείτε κάθε πιάτο με 3-4 τηγανισμένα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
TIPs To τηγάνισμα των φύλλων του βασιλικού μπορεί να γίνει κανένα δίωρο πριν από το μαγείρεμα. Τα τηγανισμένα φύλλα θα παραμείνουν ζωντανά και τραγανά αν τα κρατήσετε στο ψυγείο μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Οι λωρίδες από τα κολοκυθάκια, που είναι μια υπόθεση επίσης χρονοβόρα, μπορούν να ετοιμαστούν από πριν και να μείνουν και αυτές σε δοχείο στο ψυγείο. Είναι ακόμη πιο νόστιμες αν χρησιμοποιήσετε μόνο το πράσινο εξωτερικό από τα κολοκυθάκια. Το μαλακό κίτρινο εσωτερικό δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμο.