Φιλέτα Γλώσσας Ποσέ σε Ζωμό Λαχανικών
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- μερικούς κόκκους πιπεριού
- 100 ml ξύδι
- 1 κοφτή κ.σ. χοντρό αλάτι
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κλαδάκια μαϊντανό
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 λίτρο νερό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ζωμό λαχανικών
- 4 φιλέτα γλώσσας
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Απλώνουμε τα φιλέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζουμε με το ζωμό λαχανικών και τα ψήνουμε στους 160°C για 10’. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα. Στο ζωμό που περισσεύει, ανακατεύουμε με αβγοδάρτη, το φρέσκο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Απλώνουμε την πλούσια, πυκνή σάλτσα στα φιλέτα και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα. Τρίβουμε πιπέρι και γαρνίρουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού.
Για το Ζωμό Λαχανικών (Κουρ-Μπουγιόν/Court Bouillon)
Σιγοβράζουμε τα πρώτα 7 υλικά, για περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε το ξύδι, με το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’. Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε. Χρησιμοποιούμε αμέσως το ζωμό ή το συντηρούμε στο ψυγείο, έως 3 ημέρες.