Φιλέτα σολομού με κρούστα κάσιους και μυρωδικών
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Romantic Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
- Αλάτι (για την κρούστα)
- 2 κουταλιές της σούπας τσάιβς ψιλοκομμένα ή κρεμμυδάκι φρέσκο (για την κρούστα)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα κάσιους (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (για την κρούστα)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
- 1 λεμόνι (χυμός) (για το λαδολέμονο)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το λαδολέμονο)
- 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
- πιπέρι
- Αλάτι
- 4 φιλέτα σολομού pave
- Πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7064229
7133884
7064307
7062383
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Χτυπάτε το λαδολέμονο μέσα σε βαθύ πιάτο. Βάζετε την γαλέτα σε ένα άλλο. Αναμειγνύετε τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ.Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του σολομού. Τα αφήνετε για λίγο στο λαδολέμονο, τα περνάτε από την γαλέτα και τα αλατοπιπερώνετε. Τα περνάτε από το μπολ με την κρούστα και τα βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντάς τα με προσοχή με τη βοήθεια σπάτουλας. Σερβίρετε τα φιλέτα ζεστά και τα συνοδεύετε με τα συνοδευτικά που σας αρέσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064229
7133884
7064307
7062383
Load 4 more products