Recipe Search ResultsΦιλέτο λαβράκι με τζίντζερ και τσίλι
Ab logo
  • Φιλέτο λαβράκι με τζίντζερ και τσίλι

Φιλέτο λαβράκι με τζίντζερ και τσίλι

by Τίνα Webb

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Classic
Romantic Meal
Main courses
Φιλέτο λαβράκι με τζίντζερ και τσίλι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 φιλέτα λαβράκι με το δέρμα
  • 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο (για το σερβίρισμα)
  • 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά (για το σερβίρισμα)
  • 100 γρ. Αρακά (για το σερβίρισμα)
  • 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ (για τη μαρινάδα)
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (για τη μαρινάδα)
  • Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό (για το σερβίρισμα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και βάζετε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Τοποθετείτε τα φιλέτα, με την πλευρά του δέρματος από πάνω, σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και περιχύνετε με την μαρινάδα. Ψήνετε για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με φασολάκια και αρακά στον ατμό που τα έχετε πασπαλίσει με παπαρουνόσπορο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Lunch
All seasons
Main courses
  • Φιλέτο λαβράκι με τζίντζερ και τσίλι

Shop this recipe

Essential ingredients