facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο
Ab logo
  • Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο
Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο

Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 50 γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 140 ml νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη + 3 κ.σ. για τα μυρωδικά
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. πατάτες (περίπου 2 μικρές) πατάτες
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 50 γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 140 ml νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη + 3 κ.σ. για τα μυρωδικά
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. πατάτες (περίπου 2 μικρές) πατάτες

Start cooking

- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 15-20 λεπτά (από την αρχή του βρασμού) μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τις λιωμένες πατάτες. Προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Σκεπά-ζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα μπρίκι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 200ΊC.
- Λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα. Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου. Μεταφέρουμε το φύλλο στη λαμαρίνα και με τα δάχτυλα κάνουμε διάσπαρτες λακουβίτσες. Με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια με το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε την πετσέτα από τη λαμαρίνα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι η φοκάτσια να ροδίσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε τη φοκάτσια κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Romantic Meal,New Year's Day,Nights with friends,Valentine's Day
Lunch,Dinner
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings