facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦωλιές με τριμμένες πατάτες
Ab logo
  • Φωλιές με τριμμένες πατάτες
Φωλιές με τριμμένες πατάτες

Φωλιές με τριμμένες πατάτες

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 12 μεγάλες πατάτες
  • 3 κρόκος
  • 1 κλαδί δεντρολίβανο
  • 75 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 6 αβγά σφιχτά
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κρόκοι από τα σφιχτά αβγά (για τη γέμιση των αβγών)
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • Φυλλαράκια ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας (προαιρετικά)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά σούπας κρεμμυδάκι φρέσκοψιλοκομμένο
  • 12 μεγάλες πατάτες
  • 3 κρόκος
  • 1 κλαδί δεντρολίβανο
  • 75 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 6 αβγά σφιχτά
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κρόκοι από τα σφιχτά αβγά (για τη γέμιση των αβγών)
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • Φυλλαράκια ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας (προαιρετικά)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)

Start cooking

Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις αφήνετε σε νερό για να μη μαυρίσουν. Πλένετε και στεγνώνετε το δενδρολίβανο, ενώ λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Τρίβετε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη ή στο ειδικό εξάρτημα του μίξερ. Τις στύβετε καλά για να φύγουν τα παραπανίσια υγρά και τις ανακατεύετε μέσα σε μπολ, με τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, το μοσχοκάρυδο -αν βάλετε- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στρώνετε με το μίγμα 6 αντικολλητικές φόρμες για τάρτες ή 6 μεγάλα ατομικά μπολ, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο ώστε να ροδίσουν οι φωλιές και να γίνουν τραγανές.Βγάζετε τις φωλιές από τις φόρμες με προσοχή και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με φυλλαράκια ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας. Βάζετε πάνω σε κάθε φωλιά από ένα ολόκληρο καθαρισμένο σφιχτό αβγό ή κομμένο στα δύο, οριζόντια και γεμισμένο με γέμιση.Για τη γέμιση: Βγάζετε με προσοχή τους κρόκους και τους ανακατεύετε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γεμίζετε τα άδεια μισά ασπράδια με το μίγμα, με κουταλάκι ή κορνέ.TIPS Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σπασμένα κόκκινα αβγά της Ανάστασης για να γεμίσετε τις φωλιές πατάτας.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 6 servings

  • Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
    35 gr
    144 €/ Kg€5,04
    115,20 €/ Kg
    €4,03
    7084850
  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    This item is no longer available
    7222810