Recipe Search ResultsΦωλιές με τριμμένες πατάτες
Ab logo
  • Φωλιές με τριμμένες πατάτες

Φωλιές με τριμμένες πατάτες

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Φωλιές με τριμμένες πατάτες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 12 μεγάλες πατάτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • Φυλλαράκια ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 6 κρόκοι από τα σφιχτά αβγά (για τη γέμιση των αβγών)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 6 αβγά σφιχτά
  • 75 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κλαδί δεντρολίβανο
  • 3 κρόκος
  • 1 κουταλιά σούπας κρεμμυδάκι φρέσκοψιλοκομμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    This item is no longer available
    7064331
  • Κάπαρη  250 gr
    250 gr
    7,16 Ε/ Kg
    €1,79
    7135124
  • Start cooking

    Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις αφήνετε σε νερό για να μη μαυρίσουν. Πλένετε και στεγνώνετε το δενδρολίβανο, ενώ λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Τρίβετε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη ή στο ειδικό εξάρτημα του μίξερ. Τις στύβετε καλά για να φύγουν τα παραπανίσια υγρά και τις ανακατεύετε μέσα σε μπολ, με τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, το μοσχοκάρυδο -αν βάλετε- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στρώνετε με το μίγμα 6 αντικολλητικές φόρμες για τάρτες ή 6 μεγάλα ατομικά μπολ, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο ώστε να ροδίσουν οι φωλιές και να γίνουν τραγανές.Βγάζετε τις φωλιές από τις φόρμες με προσοχή και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με φυλλαράκια ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας. Βάζετε πάνω σε κάθε φωλιά από ένα ολόκληρο καθαρισμένο σφιχτό αβγό ή κομμένο στα δύο, οριζόντια και γεμισμένο με γέμιση.Για τη γέμιση: Βγάζετε με προσοχή τους κρόκους και τους ανακατεύετε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γεμίζετε τα άδεια μισά ασπράδια με το μίγμα, με κουταλάκι ή κορνέ.TIPS Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σπασμένα κόκκινα αβγά της Ανάστασης για να γεμίσετε τις φωλιές πατάτας.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    All seasons
    Aperitif
    • Φωλιές με τριμμένες πατάτες

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    This item is no longer available
    7064331
  • Κάπαρη  250 gr
    250 gr
    7,16 Ε/ Kg
    €1,79
    7135124