Recipe Search ResultsΦουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Ab logo
  • Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Ingredients for 1 People

1 People
  • 350 γρ. Fusilli
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 250 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Start cooking

Βράζουμε τα Fusili Cucina Bella σε άφθονο, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος (κρατάμε και περίπου 1 φλ. από το νερό που έβρασαν). Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 6 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1 κ.σ. από το νερό που αφήσαμε κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά με το υπόλοιπο νερό που αφήσαμε στην άκρη από το βράσιμό τους και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Τέλος, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses
  • Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος