Recipe Search ResultsΦραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά
Ab logo
  • Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά

Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά

Ingredients for 8 People

8 People
  • φραγκόκοτα (2 κιλά περίπου)
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 3 φέτες σταφιδόψωμο
  • 10 αποξηραμένα σύκα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • εντόσθια του πουλερικού (καθαρισμένα από τις άσπρες μεμβράνες)
  • 6 κουταλιές κρασί Μαυροδάφνη
  • 150 γρ. φουαγκρά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
  • ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ 2 Χ 60 GR
    This item is no longer available
  • Start cooking

    Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα εντόσθια και τα σοτάρετε σε 1 κουταλιά από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Κόβετε σε κύβους το φουαγκρά και το σταφιδόψωμο. Ψιλοκόβετε τα σύκα. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα μαζί (και τα μισοψημένα εντόσθια του πουλερικού), τα πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα περιχύνετε με 2 κουταλιές Μαυροδάφνη. Τα αφήνετε να μαριναριστούν ½ ώρα.Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά τη φραγκόκοτα και τη γεμίζετε με το μίγμα του φουαγκρά. Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή το ράβετε. Την αλείφετε εξωτερικά με το μισό λιωμένο βούτυρο, την αλατοπιπερώνετε, τη μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC Την ψήνετε περίπου 2 ώρες, περιχύνοντας την συχνά με τα υγρά που δημιουργούνται για να μην ξεραθεί το κρέας του στήθους κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζετε τη φραγκόκοτα από το φούρνο, παίρνετε το ζουμί της και το βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με ½ ποτήρι ζεστό νερό και το υπόλοιπο κρασί. Βράζετε μέχρι να ελαττωθεί το ζουμί. Κόβετε το πουλερικό σε μερίδες, αφού αφαιρέσετε τη γέμιση, το μεταφέρετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκα σύκα και τη γέμιση γύρω από την πιατέλα.


    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
  • ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ 2 Χ 60 GR
    This item is no longer available