Start cooking
• Κόβουμε στα 4 τις φράουλες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε μέχρι να υγρανθεί η ζάχαρη.
• Θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά.
• Δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό. Αφαιρούμε όσο αφρό δημιουργείται στην επιφάνεια.
• Δένουμε το σιρόπι, μέχρι η θερμοκρασία ανέβει στους 102°C.
• Περνάμε το μείγμα από λεπτό τρυπητό, ώστε να πάρουμε το σιρόπι και να αφαιρέσουμε τις φράουλες. Δεν στίβουμε τις φράουλες.
• Βάζουμε το σιρόπι σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
• Το σερβίρουμε αραιωμένο 1 μέρος σιρόπι με 3 μέρη νερό ή όπως το προτιμά ο καθένας.