French τοστ με ζαμπόν και τσένταρ
by MADEWITHAB
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Christmas
Snacks

Ingredients for 8 People
- 6 μεγάλα αβγά
- 500 ml γάλα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 50 gr βούτυρο αγελαδινό (για το τηγάνι)
- 8 ζαμπόν (φέτες)
- 8 τσένταρ (φέτες)
- 16 ψωμί του τοστ (φέτες)
- 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. καβουρντισμένο σουσάμι
- 300 gr ξινή κρέμα, χτυπημένη
Start cooking
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 1 κ.σ. βούτυρο και την πιπεριά τσίλι (αν τη βάλουμε), να βγάλει το άρωμά της. Βάζουμε δύο φέτες ζαμπόν σε μία στρώση στο τηγάνι να ψηθούν και βουτάμε 2 φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα αβγού, τις οποίες βάζουμε κατευθείαν πάνω από το ζαμπόν. Ψήνουμε για 2 λεπτά. Γυρίζουμε πλευρά και προσθέτουμε από πάνω το τυρί. Θα λιώσει με τη θερμοκρασία. Αφαιρούμε απ’ το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο ακόμη, βουτάμε 2 φέτες στο μείγμα αβγού, τις σοτάρουμε στο τηγάνι κι απ’ τις δύο πλευρές και σκεπάζουμε τα τοστ. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να τελειώσουμε. Κόβουμε τα τοστ σε τρίγωνα, γαρνίρουμε με ξινόκρεμα το κάθε τρίγωνο, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι και λίγο δυόσμο και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Brunch
Winter
Snacks