Φρέσκιες Ταλιατέλες με Θαλασσινά
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 4 φρέσκα αβγά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Φρέσκες ταλιατέλες
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 μεγάλες τομάτες,τριμμένες στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι,κομμένο σε κυβάκια
- 80 ml ελαιόλαδο
- 12 κυδώνια
- 12 μύδια καθαρισμένα
- 12 γαρίδες Β. Αιγαίου καθαρισμένες
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σωτάρουμε για 5’ μέχρι να ξανθύνουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες με το κρασί και βράζουμε για ακόμη 10’. Προσθέτουμε τα όστρακα και μαγειρεύουμε για 4’ επιπλέον μέχρι να ανοίξουν. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε ζεστό νερό, με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι. Μόλις μαλακώσουν και ενώ ετοιμάζεται η σάλτσα, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Για τις Ταλιατέλες
Ζυμώνουμε τα 2 υλικά, μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πλάστη, χρησιμοποιώντας αλεύρι. Διπλώνουμε στα 4 και κόβουμε σε λωρίδες του ενός εκατοστού. Μπορούμε να τις προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να τις κρεμάσουμε σε μια βέργα, για να στεγνώσουν.