facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι
Ab logo
  • Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι
Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

by Τίνα Webb
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • λευκό πιπέρι
  • θυμάρι (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • ρίγανη (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • δενδρολίβανο (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • εστραγκόν (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • 2 χούφτες μεγάλα φύλλα σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
  • μπουκέτομυρωδικών
  • 1 κουτ. Γλυκού πάπρικα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
  • Αλάτι
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φιλέτο σολομού ολόκληρο περίπου 750γρ.
  • 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
  • λευκό πιπέρι
  • θυμάρι (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • ρίγανη (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • δενδρολίβανο (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • εστραγκόν (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • 2 χούφτες μεγάλα φύλλα σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
  • μπουκέτομυρωδικών
  • 1 κουτ. Γλυκού πάπρικα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
  • Αλάτι
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φιλέτο σολομού ολόκληρο περίπου 750γρ.
  • 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

Start cooking

Μαγειρεύετε το σολομό σε βραστό νερό και προσθέτετε το κρασί,τα μυρωδικά και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στο βούτυρο.Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Ζεματάτε το σπανάκι σε βραστό νερό. Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε οριζόντια στο κέντρο το ρύζι. Πάνω από το ρύζι απλώνετε τα ζεματισμέναφύλλα σπανάκι. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού πάνω από το ρύζι και το σπανάκι. Στρώνετετα τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα αβγά τακτικά πάνω από το σολομό και καλύπτετε με φύλλα σπανάκι. Βάζετε το δεύτερο φύλλο και κόβετε τη σφολιάτα σε σχήμα ψαριού και αφαιρείτε ότι περισσεύει. Πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες να κλείσουν καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 25 λεπτά

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • 7064466
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064229