Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι
by Τίνα Webb
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- λευκό πιπέρι
- θυμάρι (για το μπουκέτο μυρωδικών)
- 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 1 φιλέτο σολομού ολόκληρο περίπου 750γρ.
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
- Αλάτι
- 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουτ. Γλυκού πάπρικα
- μπουκέτομυρωδικών
- 2 χούφτες μεγάλα φύλλα σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
- εστραγκόν (για το μπουκέτο μυρωδικών)
- δενδρολίβανο (για το μπουκέτο μυρωδικών)
- ρίγανη (για το μπουκέτο μυρωδικών)
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7082725
7135835
7064489
Load 4 more products
Start cooking
Μαγειρεύετε το σολομό σε βραστό νερό και προσθέτετε το κρασί,τα μυρωδικά και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στο βούτυρο.Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Ζεματάτε το σπανάκι σε βραστό νερό. Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε οριζόντια στο κέντρο το ρύζι. Πάνω από το ρύζι απλώνετε τα ζεματισμέναφύλλα σπανάκι. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού πάνω από το ρύζι και το σπανάκι. Στρώνετετα τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα αβγά τακτικά πάνω από το σολομό και καλύπτετε με φύλλα σπανάκι. Βάζετε το δεύτερο φύλλο και κόβετε τη σφολιάτα σε σχήμα ψαριού και αφαιρείτε ότι περισσεύει. Πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες να κλείσουν καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 25 λεπτά
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7082725
7135835
7064489
Load 4 more products