Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο
PT1H30M6 Peoplehttps://d3hz4baxchepgp.cloudfront.net/medias/sys_master/h3c/h46/9071409627166.jpg?buildNumber=καυτερό μπούκοβο6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοικαρότο, ψιλοκομμένο1 ματσάκι δυόσμος140 ml ελαιόλαδο + 30 ml ελαιόλαδο (για το "αβγολέμονο») + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)500 g φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα12 ίνες κρόκου Κοζάνης20 g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο100 g αμπελόφυλλα, ζεματισμένα και χοντροκομμένα200 g αρακάς1 ματσάκι σπαράγγια2 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό200 g φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος1 kg ανάμεικτα χορταρικά εποχής (π.χ. σέσκουλα, σταμναγκάθι, μαρούλια), καθαρισμένα, χοντροκομμένα1 φλ. βρασμένα όσπρια που έχουμε διαθέσιμα – ιδανικά, ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές κόκκινες και μαύρες (μπελούγκα)1 φλ. κόκκινες φακές (για το «αβγολέμονο»)1 φύλλο δάφνη (για το «αβγολέμονο»)αλάτι (για το «αβγολέμονο»)1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το «αβγολέμονο»)ελιά θρούμπα, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια80 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι (για το «αβγολέμονο»)πιπέρι (για το "αβγολέμονο»)