Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο
by AB Food Stories

Average
>60'
0/5
High
Ingredients for
Ingredients 6 servings
- 1 ματσάκι δυόσμος
- καυτερό μπούκοβο
- 6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
- καρότο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι (για το "αβγολέμονο»)
- 80 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι (για το «αβγολέμονο»)
- ελιά θρούμπα, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το «αβγολέμονο»)
- αλάτι (για το «αβγολέμονο»)
- 1 φύλλο δάφνη (για το «αβγολέμονο»)
- 1 φλ. κόκκινες φακές (για το «αβγολέμονο»)
- 1 φλ. βρασμένα όσπρια που έχουμε διαθέσιμα – ιδανικά, ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές κόκκινες και μαύρες (μπελούγκα)
- 1 kg ανάμεικτα χορταρικά εποχής (π.χ. σέσκουλα, σταμναγκάθι, μαρούλια), καθαρισμένα, χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
- 200 g φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
- 600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- 2 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 200 g αρακάς
- 100 g αμπελόφυλλα, ζεματισμένα και χοντροκομμένα
- 20 g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 12 ίνες κρόκου Κοζάνης
- 500 g φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 140 ml ελαιόλαδο + 30 ml ελαιόλαδο (για το "αβγολέμονο») + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)
- 1 ματσάκι δυόσμος
- καυτερό μπούκοβο
- 6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
- καρότο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι (για το "αβγολέμονο»)
- 80 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι (για το «αβγολέμονο»)
- ελιά θρούμπα, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το «αβγολέμονο»)
- αλάτι (για το «αβγολέμονο»)
- 1 φύλλο δάφνη (για το «αβγολέμονο»)
- 1 φλ. κόκκινες φακές (για το «αβγολέμονο»)
- 1 φλ. βρασμένα όσπρια που έχουμε διαθέσιμα – ιδανικά, ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές κόκκινες και μαύρες (μπελούγκα)
- 1 kg ανάμεικτα χορταρικά εποχής (π.χ. σέσκουλα, σταμναγκάθι, μαρούλια), καθαρισμένα, χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
- 200 g φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα