facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο
Ab logo
  • Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο
Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο

Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο

by AB Food Stories
Average
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • καυτερό μπούκοβο
  • 6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
  • καρότο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι (για το "αβγολέμονο»)
  • 80 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι (για το «αβγολέμονο»)
  • ελιά θρούμπα, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το «αβγολέμονο»)
  • αλάτι (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φύλλο δάφνη (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. κόκκινες φακές (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. βρασμένα όσπρια που έχουμε διαθέσιμα – ιδανικά, ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές κόκκινες και μαύρες (μπελούγκα)
  • 1 kg ανάμεικτα χορταρικά εποχής (π.χ. σέσκουλα, σταμναγκάθι, μαρούλια), καθαρισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 200 g φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
  • 600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 2 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 200 g αρακάς
  • 100 g αμπελόφυλλα, ζεματισμένα και χοντροκομμένα
  • 20 g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 12 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 500 g φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 140 ml ελαιόλαδο + 30 ml ελαιόλαδο (για το "αβγολέμονο») + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • καυτερό μπούκοβο
  • 6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
  • καρότο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι (για το "αβγολέμονο»)
  • 80 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι (για το «αβγολέμονο»)
  • ελιά θρούμπα, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το «αβγολέμονο»)
  • αλάτι (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φύλλο δάφνη (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. κόκκινες φακές (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. βρασμένα όσπρια που έχουμε διαθέσιμα – ιδανικά, ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές κόκκινες και μαύρες (μπελούγκα)
  • 1 kg ανάμεικτα χορταρικά εποχής (π.χ. σέσκουλα, σταμναγκάθι, μαρούλια), καθαρισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 200 g φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα

Start cooking

Βάζουμε όλα τα χορταρικά σε λεκάνη με λίγο αλάτι. Τα τρίβουμε με τα χέρια, για να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει λίγο ο όγκος τους. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 1 ώρα, για να στραγγίξουν καλά. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 80 ml από το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με τον κρόκο Κοζάνης και το τζίντζερ, για 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα στραγγισμένα χόρτα, τα σπαράγγια και τα αμπελόφυλλα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 5 λεπτά, να αχνιστούν και να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται, ώστε, μόλις να καλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα σκορδάκια, τον αρακά, τα κουκιά, τον δυόσμο, τον μάραθο και τα βρασμένα όσπρια και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται με ζωμό ή νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αποσύρουμε. Βγάζουμε με προσοχή 2 κουτάλες της σούπας ζουμί από το φαγητό και το κρατάμε σε μπολ στην άκρη. «Αβγολέμονο»: Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε 1 φλιτζάνι νερό τις φακές, το κρεμμύδι και τη δάφνη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν. Πετάμε τη δάφνη και λιώνουμε τα υλικά στο μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζουμί του φαγητού που κρατήσαμε και το ξύσμα, να γίνει μια λεία σάλτσα, πυκνή. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό και μοιράζουμε σε πιάτα, γαρνίροντας το καθένα με τις ελιές, το καρότο, τους χουρμάδες και μπούκοβο. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup