Recipe Search ResultsΦρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι
Ab logo
  • Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Everyday recipe,Lenten,Easter
Soup
Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κ.γ. σαφράν σκόνη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα (Για τα μανιτάρια )
  • 1 κ. σ. σουσάμι (Για τα μανιτάρια )
  • 4 μεγάλο πορτομπέλο σε φέτες (Για τα μανιτάρια )
  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη (Για τα μανιτάρια )
  • 75 ml
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 80 ml χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 3 κ. σ. ρύζι γλασέ
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο σπαράγγια (περίπου 12 -15), κομμένα διαγώνια στα 2-3 εκ.
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 45 ml ούζο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σαφράν για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαρούλια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό, και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, το μάραθο, το δυόσμο, το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Οπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το χυμό λεμονιού και 1 κουτάλα από το φρικασέ της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια μαζί με όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με το φρικασέ.

 

 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Everyday recipe,Lenten,Easter
Lunch
Spring
Soup
  • Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

Shop this recipe

Essential ingredients