Recipe Search ResultsΦριτάτα με τυριά (που περίσσεψαν) και μυρωδικά
Ab logo
  • Φριτάτα με τυριά (που περίσσεψαν) και μυρωδικά

Φριτάτα με τυριά (που περίσσεψαν) και μυρωδικά

by Τίνα Webb

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Φριτάτα με τυριά (που περίσσεψαν) και μυρωδικά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 αβγά
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. τυρί μπρι ή καμαμπέρ σε κομμάτια
  • 100 γρ. ροκφόρ χοντροτριμμένο
  • 2 ασπράδι
  • ΦρεσκοτριμμένοΠιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Πλένετε καλά τα μυρωδικά και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Τα ψιλοκόβετε. Χτυπάτε τα αβγά με έναν αβγοδάρτη και προσθέτετε το γάλα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το μίγμα των αβγών. Αφήνετε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5-6 λεπτά και μετά τη βάζετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά ακόμα. Τη σερβίρετε σε φέτες γαρνίροντας με φρέσκα μυρωδικά.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Φριτάτα με τυριά (που περίσσεψαν) και μυρωδικά

Shop this recipe

Essential ingredients