facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦρούτα Ογκρατέν
Ab logo
  • Φρούτα Ογκρατέν
Φρούτα Ογκρατέν

Φρούτα Ογκρατέν

by Σιμόνη Καφίρη
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 650 γρ. φράουλες
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σε πούδρα
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουταλιές ανάλατα χονδροαλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 650 γρ. φράουλες
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σε πούδρα
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουταλιές ανάλατα χονδροαλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

Start cooking

>Διαλέγετε σφιχτές φράουλες. Τις πλένετε, και τις καθαρίζετε από τα φυλλαράκια τους. Αλείφετε με τη μαργαρίνη τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24-26 εκατοστά. Τοποθετείτε τις φράουλες και τις πασπαλίζετε με την μισή ζάχαρη. Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10 λεπτά. Διαλύετε στο μεταξύ το κορν φλάουρ στο γάλα. Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, την πούδρα φιστικιών και τα χοντροαλεσμένα φιστίκια. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε έναν πηχτό χυλό. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τις φράουλες και ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν βυθίσετε τη λάμα ενός μαχαιριού, να βγει στεγνή. Μπορείτε να το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο, μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή φρεσκοχτυπημένη σαντιγί.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
Spring,Summer
Desserts

Shop recipe for 4 servings

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,9 €/ Kg
    €0,78
    7083721